Wikinger Spiel

Beitrag vom Freitag, 18. Dezember 2020

Tradisjonelle norske spill

Ethvert land og enhver kultur har sine særegenheter når det kommer til mat, klær og underholdning, og dette gjelder også for Norge. Det er disse aspektene som gjør kulturer interessante og fascinerende å utforske og oppdage, men Norge som har en særlig rik historie og identitet.

Fra norrøn mytologi til vikinger – Norge har noen interessante sider ved seg som er verdt å oppdage og lære mer om. Et supergøy og dynamisk aspekt av den norrøne kulturen er de ulike spillene og aktivitetene som tradisjonelt har utfoldet seg i landet. Her skal vi ta en titt på noen av disse morsomme, sære og kanskje litt grove spillene og tidsfordrivende.

Kumøkk-bingo

Nordmenn liker pengespill og tilbringe litt tid på casinoer, men det ser ut til at de har klart å lage noen egne versjoner av populære spill, noe som gjør dem svært interessante og potensielt rare, avhengig av ditt synspunkt. Et av disse spillene er kumøkk-bingo, eller kuskit-bingo som det gjerne heter på morsmålet.

Spillet er egentlig ikke så veldig annerledes fra vanlig bingo. Reglene og måtene å vinne på er nesten de samme. Den eneste store forskjellen er at i stedet for at et bingohjul brukes til å plukke ut tallene, brukes det kyr til å bestemme rekkefølgen. De gjør dette ved å bæsje på tallene, noe som legger til rette for en stinkende og interessant begivenhet.

Spillet blir ofte spilt for veldedige formål og har blitt mer fasjonabelt med årene, potensielt på grunn av nyhetsfaktoren. Hvis denne varianten av spillet ikke er noe for deg, finnes det andre typer Bingo du kan spille på nett.

Kubb

Kubb er et ukomplisert og ganske vanedannende utendørsspill som er flott å spille når været er bra. Det er også kjent som vikingsjakk og kombinerer prinsippene i hesteskokasting – et spill som krever presise kast – og vanlig sjakk.

Alt som trengs for å spille spillet er noen treklosser og et flatt område på bakken. Reglene er enkle: Hvert lag har en større blokk, kalt „kongen“, som sitter midt på banen. Fem mindre blokker, kalt kubber er plassert rundt den. Målet er å kaste bjelker for å slå kubbe-stubbene over ende før kongen blir slått.

Dette er et flott fysisk spill som er utviklet for å forbedre koordinering mellom hånd og øye, samtidig som du kan nyte dette fine landet utendørs.

Mattis

Mattis er et interessant kortspill designet for flere enn tre spillere. Spillet er delt opp i to deler der de første spillerne må bygge opp hendene sine ved å samle kort. Deretter skal spillerne prøve å kvitte seg med kortene i andre etappe. Målet er å ikke bli den siste personen som sitter igjen med kort. Det er tradisjon å sette på en stygg hatt kalt mattishette på taperen. Det tar noen runder med mattis før man kan spillet godt, men når du først får grepet på det, er det et morsomt og interessant tidsfordriv.

Hinweis: Der Beitrag enthält Werbung! (Links)
Glückspiel kann süchtig machen!

Abgelegt unter

Nächster Artikel

Lesetipps

Unsere Empfehlungen